Kompetensutveckling – Utbildningar
Teknik
Hallands län

1 utbildning

Hitta teknikutbildningen

Jobbar du och är sugen på kompetensutveckling? Behöver du hjälp med att hitta lämpliga kurser för dig och dina medarbetare? Här på AllaStudier hittar du förslag.

Teknik är ett brett område och det finns en mängd olika inriktningar på teknikutbildningar. Vi har valt att samla utbildningar inom elektronik, telekom, produktion och energiteknik på den här sektionen.

Teknik betyder "konst", "skicklighet" eller "hantverk", och är metoder att minska behovet av fysisk eller psykisk belastning och öka levnadsstandarden i vid mening. Detta görs oftast genom att utnyttja och omvandla naturens resurser till produkter, processer, anläggningar.

Elektronik
Elektronik, är den gren av elektrotekniken som bygger på elektroners rörelse i vakuum, gas eller fasta material (som halvledare). I både amerikanskt och europeiskt språkbruk omfattas även användningen av elektroniska komponenter, inom exempelvis radio, television, datateknik, kommunikation, informationsteknik och mätteknik.

Kurser inom el/elektronik vänder sig till dig som jobbar i elbranschen och vill vidareutbilda dig. Det kan vara utbildningar inom elkraftsteknik, mätteknik, kontroller på elanläggning, kabelhantering och så vidare.

Telekom
Kurser inom telekom lär dig att se skillnad på fast telefoni, mobil telefoni, vanliga begrepp och förkortningar och kunskaper i hur tele- och datanäten är uppbyggda.

Produktionsteknik
Produktionstekniker är en samlad beteckning på ett antal olika yrkesroller och vad en produktionstekniker har för arbetsuppgifter varierar från företag till företag och från bransch till bransch. Generellt kan jobbet beskrivas som att man arbetar för att tillverkning av produkter ska ske så effektivt som möjligt.

Energi/kraft
Energiproduktion handlar om att omvandla energi för att driva en industri eller för uppvärmning. Några typer av energiproduktion är solkraft, kärnkraft, vattenkraft och vindkraft. Energianalys där man tar fram information om en verksamhets energianvändning, energieffektivisering där man tittar på hur man kan förminska eller förbättra energiförbrukning och energideklaration där man dokumenterar energiförbrukning, är samtliga områden inom vilka man kan gå kurser i.

Hallands län 

Hittar du utbildningar med inriktning teknik som intresserar dig i Hallands län? Om du tänker flytta bör du kontrollera bostadssituationen och ett bra första steg kan vara att söka på nätet efter "bostad Hallands län" eller besöka myndighetssidor för Hallands län. Tänker du pendla till och från utbildningar inom teknik i Hallands län bör du lämpligen kolla upp bästa färdsättet i förväg.

Om du inte finner de utbildningar inom teknik som du sökte efter kan du testa att använda fritextsöket högst upp på sajten. När du fritextsöker efter utbildningar kan du sedan enkelt filtrera på Nivå: "kompetensutveckling", Intresse: "teknik", Ort: “Hallands län”.