Kompetensutveckling – Utbildningar
Språk
Stockholm

2 utbildningar och kurser

Språk

Språkkunskaper är en tillgång i alla branscher och är dessutom berikande för dig som person. Språkkunskaper är grunden för all typ av kommunikation , och språkkompetens är därför en av de främsta framgångsfaktorerna för företag på en global marknad.

Det absolut vanligaste språket att gå en språkkurs i är engelska. Engelska är världens mest spridda språk, och fungerar som det främsta så kallade ”lingua franca”, det vill säga internationellt hjälpspråk för kommunikation mellan människor med olika modersmål. Engelska talas som huvud-, minoritets- eller bispråk i 56 länder, är ett av de officiella språken i FN och ett av två huvudspråk i EU.

Franska är efter engelska det mest studerade språket i världen och totalt har upp emot 600 miljoner betydande kunskap i franska. Det är officiellt språk i 29 länder och är officiellt eller administrativt språk i ett flertal internationella organisationer till exempel EU.

Kinesiska är världens mest talade språk, om man utgår från antalet modersmålstalare. I takt med det ökade intresset att etablera sig i Kina bland svenska företag, har behovet att gå språkkurser i kinesiska ökat.

Stockholm 

Hittar du utbildningar med inriktning språk som intresserar dig i Stockholm? Om du tänker flytta bör du kontrollera bostadssituationen och ett bra första steg kan vara att söka på nätet efter "bostad Stockholm" eller besöka myndighetssidor för Stockholm. Tänker du pendla till och från utbildningar inom språk i Stockholm bör du lämpligen kolla upp bästa färdsättet i förväg.

Om du inte finner de utbildningar inom språk som du sökte efter kan du testa att använda fritextsöket högst upp på sajten. När du fritextsöker efter utbildningar kan du sedan enkelt filtrera på Nivå: "kompetensutveckling", Intresse: "språk", Ort: “Stockholm”.