Kompetensutveckling – Utbildningar
Projektledning
Värmlands län

2 utbildningar och kurser

Projektledning

Projekt blir en allt vanligare arbetsform inom många branscher. Företag förbrukar allt större resurser på projekt, men tyvärr lever inte resultaten alltid upp till förväntningarna och det är vanligt att projekt blir försenade eller kostar mer än vad som beräknats. En kurs i projektledning utvecklar dig till en effektiv projektledare och hjälper er organisation att lyckas med era projekt.

Vad innebär projektledning?
Projektledning handlar om att leverera önskad kvalitet, i tid och att hålla budgeten för projektet. För att bli en duktig projektledare krävs att man kan leda varje fas i ett projekts livscykel. Kommunikation och ledarskap är viktiga ledord för en projektledare eftersom det handlar om att ange direktiv, ge personer en inriktning och att motivera och inspirera sin arbetsgrupp att jobba mot samma mål.

Kurser i projektledning
Kurser i projektledning handlar om att skaffa sig en fungerande struktur för planering, uppföljning och styrning. Vissa utbildningar är mer allmänt hållna och fungerar i olika branscher medan andra utbildningar är inriktade på en viss sorts projekt, till exempel IT-projekt. Utbildningar i projektledning brukar innehålla ämnen som projektstyrning och projektplanering men innehåller också mjuka ämnen som gruppdynamik och motivation.

IPMA – projektledarcertifiering
IPMA – International Project Management Association, är en paraplyorganisation för projektledarföreningar världen över. De utför en IPMA-certifiering som ska fungera som en sorts kvalitetsstämpel på att projektledaren har en viss kompetens. Det finns också en mängd IPMA-registrerade utbildningar, vilket innebär att innehållet i projektledningskursen stämmer överens med IPMA internationella ramverk för kompetens i projektledning.

Värmlands län 

Hittar du utbildningar med inriktning projektledning som intresserar dig i Värmlands län? Om du tänker flytta bör du kontrollera bostadssituationen och ett bra första steg kan vara att söka på nätet efter "bostad Värmlands län" eller besöka myndighetssidor för Värmlands län. Tänker du pendla till och från utbildningar inom projektledning i Värmlands län bör du lämpligen kolla upp bästa färdsättet i förväg.

Om du inte finner de utbildningar inom projektledning som du sökte efter kan du testa att använda fritextsöket högst upp på sajten. När du fritextsöker efter utbildningar kan du sedan enkelt filtrera på Nivå: "kompetensutveckling", Intresse: "projektledning", Ort: “Värmlands län”.