Kompetensutveckling – Utbildningar
Redovisning / Bokföring
Göteborg

2 utbildningar och kurser

Redovisning / Bokföring

Vill du jobba med ett företags in- och utbetalningar, bokslut och budget? Förmodligen jobbar du redan inom området och behöver specialistkunskaper inom redovisning och bokföring.

Redovisning är ett område inom företagsekonomi, som syftar till att dokumentera organisationers resurshantering. Detta uppnås bland annat genom att redovisa ekonomiskt resultat samt den ekonomiska ställning som föreligger vid en given tidpunkt, bokslutsdagen.
All monetär ekonomisk verksamhet i ett modernt samhälle ska redovisas, inklusive varu- och tjänsteproduktion samt finansiell verksamhet. Alla företag och föreningar måste därför ha en ordnad bokföring, som avslutas med ett årsbokslut och fastställs på årsstämma.

Kurser i bokföring
Bokföring innebär att föra anteckningar över affärstransaktioner och därmed redovisa sina ekonomiska händelser. Bokföringsnämnden har bestämt att alla näringsidkare måste bokföra och att detta skall utföras på samma standardiserade sätt. På en kurs i bokföring lär man sig använda de olika bokföringsmetoder som finns, att göra en ordnad redovisning av verksamheten, och att vid räkenskapsåret slut göra ett årsbokslut.

Det två metoder som används i bokföring är faktureringsmetoden och kontantmetoden där kontantmetoden är en något förenklad metod som bara får användas för mindre företag och föreningar. Genom bokföringen får Skatteverket uppgifter om den bokförande partens in- och utgående moms. Skillnaden mellan den ingående och utgående moms skall betalas in till eller betalas ut från skatteverket.

Moment som ingår i en bokföringskurs kan vara löpande bokföring och verifikationer, bokföring av fakturor, balans- eller resultaträkning, Eu-moms, olika företagsformer, skillnaden mellan enskild firma och aktiebolag, bokslut, BAS kontoplan och bokföring av personalkostnader.


Göteborg 

Hittar du utbildningar med inriktning redovisning / bokföring som intresserar dig i Göteborg? Om du tänker flytta bör du kontrollera bostadssituationen och ett bra första steg kan vara att söka på nätet efter "bostad Göteborg" eller besöka myndighetssidor för Göteborg. Tänker du pendla till och från utbildningar inom redovisning / bokföring i Göteborg bör du lämpligen kolla upp bästa färdsättet i förväg.

Om du inte finner de utbildningar inom redovisning / bokföring som du sökte efter kan du testa att använda fritextsöket högst upp på sajten. När du fritextsöker efter utbildningar kan du sedan enkelt filtrera på Nivå: "kompetensutveckling", Intresse: "redovisning / bokföring", Ort: “Göteborg”.