Kompetensutveckling – Utbildningar
Administration / Kundservice
Västra Götalands län

1 utbildning

Administration / Kundservice

För att bli en duktig administratör eller kundtjänstmedarbetare krävs goda kommunikativa förmågor och att kunna skapa effektiva rutiner och struktur för administration. Kurser inom administration och kundservice hjälper dig att bli effektivare och säkrare i mötet med människor och att skapa administrativa system.

Rollen som administratör pendlar mellan ett arbete i bakgrunden och att ha många kontakter utåt. Som administratör kan du ha kontakt med andra företag och kunder, leverantörer och myndigheter. Hantering av fakturor och försäljning kan ingå i arbetsuppgifterna samt rapportering och konferens- och resebokningar. Administratörer arbetar ofta med kundrelaterade frågor.

Att jobba med kundservice handlar om att på ett professionellt och effektivt sätt vara länken mellan kunden och företaget. Jobb inom kundservice kan handla om att jobba på en kundtjänst, eller som administratör.

Kundtjänst är stödfunktionen som ett företag erbjuder sina kunder. Att jobba som kundtjänstmedarbetare handlar ofta om att ge information, ta emot reklamationer och ge teknisk support. Kundtjänstpersonal kan ibland arbeta i ett callcenter. Man brukar skilja mellan att arbeta med inkommande och utgående samtal. Även om de inkommande samtalen är mest förekommande blir det allt vanligare att inkommande och utgående samtal förekommer i samma tjänst.

Arbetar man med inkommande samtal är rådgivning en vanlig arbetsuppgift, som kräver att man kan mycket om exempelvis en produkt eller en verksamhet. Det kan till exempel handla om att besvara kundens frågor när de kontaktar kundtjänst eller Helpdesk.

Kurser inom administration / kundservice kan till exempel innehålla moment som professionellt telefonbemötande, service och säkerhet eller effektiv besöksbokning. Kurserna behandlar ofta hur du utvecklar din kommunikativa förmåga och hur du lär dig lyssna, bemöta och förklara för att kundbemötandet ska förbättras. Andra kurser som riktar sig främst till administratörer handlar om att skapa kvalificerad administration och samordning.

Västra Götalands län 

Hittar du utbildningar med inriktning administration / kundservice som intresserar dig i Västra Götalands län? Om du tänker flytta bör du kontrollera bostadssituationen och ett bra första steg kan vara att söka på nätet efter "bostad Västra Götalands län" eller besöka myndighetssidor för Västra Götalands län. Tänker du pendla till och från utbildningar inom administration / kundservice i Västra Götalands län bör du lämpligen kolla upp bästa färdsättet i förväg.

Om du inte finner de utbildningar inom administration / kundservice som du sökte efter kan du testa att använda fritextsöket högst upp på sajten. När du fritextsöker efter utbildningar kan du sedan enkelt filtrera på Nivå: "kompetensutveckling", Intresse: "administration / kundservice", Ort: “Västra Götalands län”.